Sjöfartsverket söker Geodetisk expert


Vill du bistå vår verksamhet med expertkompetens inom geodesi? Bli vår kollega på Sveriges vackraste arbetsplats! Sjöfartsverket och affärsområde Sjögeografi behöver förstärka expertkompetensen inom geodesi för att möta regeringsuppdrag inom havsgränser och kundernas behov av framtida navigationsprodukter.

Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Att arbeta som Geodetisk expert

Du kommer att bistå verksamheten med expertkompetens inom geodesi (t ex positionering, kart- och mätteknik, gränsärenden, vattenstånd). Det innebär bland annat att på uppdrag av verksamheten bistå med metodutveckling inom ämnesområdet eller att jobba med beräkningar, utformning och utvärdering av underlag, strategier, metoder, offerter, standarder, krav- och produktspecifikationer. Du omvärldsbevakar inom ämnesområdet och föreslår aktiviteter och lösningar till verksamheten, vilket i sin tur kräver en god förståelse för verksamhetens förutsättningar och behov. Du undervisar medarbetare inom ämnesområdet och sprider din kunskap såväl internt som externt. Du nätverkar med experter på andra myndigheter och bidrar till utveckling av geodetiska referenssystem.

Uppdragen kommer ofta direkt från ledningen för affärsområde Sjögeografi. Exempel på konkreta arbetsuppgifter i nutid är att bistå Utrikesdepartementet med expertkompetens i havsgränsärenden eller att agera intern remissinstans vid framtagning av underlag.

Vem är du?

Du har högskoleutbildning som civilingenjör i lantmäteriteknik, eller motsvarande högskoleutbildning med högre geodesi. Du har flerårig erfarenhet från kvalificerat arbete inom geodesi, GNSS och geodetiska referenssystem. Du är väl förtrogen med och van att arbeta i flera av de GIS-programvaror som finns på marknaden. Du har en väl utvecklad förmåga att läsa in dig på stora mängder material och hitta essensen. Du måste ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och i skrift, du måste också kunna kommunicera utan problem på engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetat med standardisering eller har forskat och/eller undervisat inom ämnesområdet. Det är meriterande om du har arbetat med utveckling av geodetiska referenssystem. Det är också meriterande om du har utbildning inom eller arbetat med sjögeografisk information eller sjömätning.

Dina personliga egenskaper kommer att spela avgörande roll. Det är viktigt att du är noggrann, kvalitetsmedveten och självgående. Du har en god analytisk förmåga och slutför ditt arbete inom uppställda tidsramar. Du samarbetar på ett lyhört och kommunikativt sätt och är bra på att både ge och ta konstruktiv feedback. Du har en god pedagogisk förmåga. Det är också viktigt att du kan skapa förtroendefulla relationer med interna roller/funktioner. Andra värdefulla egenskaper för att bidra till att driva verksamheten framåt är prestigelöshet, proaktivitet och engagemang.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, det kan till exempel finnas möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete några dagar i veckan. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?

Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning. Första intervjuer kommer att hållas via Skype vecka 10 och 11. Placeringsort kan vara vid något av våra kontor i Norrköping, Göteborg, Malmö eller Stockholm.

Upplysningar:

Chef Systemgruppen Kennet Swahn, 010-478 49 16 eller
kennet.swahn@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-630000.

Läs mer och ansök här