Kartutställningen

Vi är många som fascineras av kartor på olika sätt. Utöver att vara praktiska och användbara kan de även vara både tankeväckande, fantasieggande, lekfulla, personliga och fantastiskt vackra! Kartutställningen är ett tillfälle för alla som är intresserade av kartor och kartografi att visa upp egna, och se andras, kartprodukter. Visionen för 2023 års kartutställning är mångfald och kreativitet och vi välkomnar därför alla typer av kartprodukter skapade i olika medium och material. Det kan vara digitala alster, tryckta/printade produkter, kartböcker, handritade kartor, 3D-utskrifter, kartor skapade i textil, trä, lera, eller annat. Endast fantasin sätter gränserna!

Vi hoppas kunna ställa ut alla inkomna bidrag men förbehåller oss rätten att anpassa utställningens omfattning till utrymme till förfogande. 

Kartutställningen visas under Kartdagarna i Helsingborg den 18-20 april 2023, och läggs även upp digitalt på Kartografiska sällskapets hemsida. Inkomna kartor delas in i olika tävlingskategorier och de vinnande bidragen kommer att representera Sverige vid den internationella kartutställningen ICC i Cape Town i augusti 2023. Deltagande i kartutställningen är kostnadsfritt.

Vad Papperskartor, digitala och interaktiva kartor, tredimensionella kartor.

Hur Digitala bidrag skickas in som pdf och som högupplöst jpg eller png. Fysiska kartor levereras både som original och skickas in i digitalt format (1-3 foton). Maximal storlek på filerna är 20 Mb/styck.

När Anmälan om deltagande görs senast den 10e december 2022. Sista datum för inlämning är den 15e mars 2023. Anmälan, inlämning och eventuella frågor skickas till Kartsektionen  kartsektionen@outlook.com. Adress för de fysiska kartorna meddelas separat.

Vi ser fram emot att ta del av era bidrag för att kunna skapa en inspirerande, kreativ och intressant kartutställning. 

Här kan ni ta del av de virtuella kartutställningarna från föregående år: 

Virtuell kartutställning 2022

 

Virtuell kartutställning 2021