Välkommen till Kartdagarna 2024 i Göteborg – Nu fler än 300 anmälda!

Keynote föreläsningar i år är

Tisdag 16 april, Människan och maskinen – Att designa AI-drivna tjänster (Pontus Wärnestål)

I en tid där artificiell intelligens (AI) omformar våra digitala upplevelser är betydelsen av ett användarcentrerat tillvägagångssätt i AI-design oerhört viktigt. Denna föreläsning fokuserar på hur design och fokus på användaren skapar värde för AI-drivna tjänster. Vi utforskar hur AI kan integreras i digitala tjänster för att förbättra användarupplevelsen och säkerställa att dessa teknologier ökar tillgänglighet och värdeskapande för alla.

Torsdag 18 april, Välbefinnande ur hjärnans perspektiv (Ann-Helen Häggrud)

Föreläsningen bjuder på en resa in i kroppens mest komplexa organ. Vi lever i en annorlunda miljö jämfört med våra förfäder på savannen. Hjärnan ser likadan ut men förutsättningarna har ändrats då vi lever i ett överflöd av information, teknik och kontakter. Vår kroppsliga kemikaliefabrik kan påverka vår hälsa både positivt och negativt; dopaminet ger oss förväntan, oxytocinet tryggheten, serotoninet känslan av bekräftelse. Genom mer kunskap om hjärnan och kroppens signalsubstanser kan vi få en bättre förståelse hur detta påverkar hur vi känner, tänker och agerar i vardagen.

Kartdagarna 2024 har tema: ”Innovationskraften i Geodata”. Programmet i pdf form på anmälningssidan ger dig all information om konferensens programpunkter.

Partner till Kartdagarna 2024 är i dagsläget:

Vi ser fram emot att tillsammans skapa en trevlig och givande konferens!

Mer information och anmälan här

Kartografiska Sällskapet