Kartdagarna 2018 – 6B – Om hur vi får ett väl fungerande lagarbete, konsultens bästa tips

I en värld där tekniken och trenderna inom GIS, geodata och utveckling gör i ett rasande tempo har varit med ett tag. Vi har varit med och tagit fram kravspecar, workshops, utvecklat fram och tillbaka, rättat buggar och levererat system där målsättningen är att kunden, den faktiska användaren ska få ut det mesta för pengarna. Hur gör man då det här?
Vad kan vara värt att tänka på i början när man i sin verksamhet känner att systemet som man har börjar bli för stelt och tankegången går mot att utveckla något nytt. Vad är bra att tänka på, vilka DO:s och DON’T:s kan vara bra att ha med sig?
Vi tänker oss en dialogformad presentation där vi lyfter olika scenarion och drar några för- och nackdelar. Vi tror det här kan vara intressant för många då det idag finns många Öppen Källkods bibliotek att nyttja.
Ska vi göra själva?
Hur ska vi kravställa?
Vad ska vi kravställa?
Om man funderar på att göra den här presentationen intressant (inget som bör vara med i själva introt): Decerno har lång erfarenet av att utveckla verksamhetssystem. Vi har erfarenhet av att jobba tillsammans med flera kommuner om en applikation, vi har erfarenhet av att jobba med ett utvecklarteam i ett Öppen Källkodsprojekt. Vi har vana att arbeta både med kortsiktiga och långsiktiga projekt även förvaltningsåtaganden, målet är alltid att ha bra långa relationer.

Författare: Lina Riddarström, Lukas Bergliden
Datum: 21 mars 2018
Ursprung: Kartdagar 2018
Kartdagarna 2018 - 6B - Om hur vi får ett väl fungerande lagarbete, konsultens bästa tips